26 januari 2018  
Ontvangst geslaagden op Paleis Noordeinde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren vond de traditionele ontvangst op Paleis Noordeinde plaats met een bezoek aan het Koninklijk Staldepartement van ruiters die in het voorgaande jaar het Militair Ruiterbewijs, het Militair Ruiterbewijs in Zilver en/of het Militair Ruiterbewijs in Goud hebben behaald.

 

Het betrof de geslaagden voor:

 

  Militair Ruiterbewijs
  • Luitenant-kolonel der Huzaren en Adjudant i.b.d. van Z.M. de Koning Theo van de Krol
  • Zé Challa (NVBW)
  • Robert le Poole (NVBW)
  • Shirley Teinveld (NVBW)
 
  Militair Ruiterbewijs in Zilver
  • Huzaar (R) Kelvin Hilgeholt
 
  Miltair Ruiterbewijs in Goud

 

Na het welkomstwoord door Luitenant-kolonel der Verbindingsdienst en Adjudant van Z.M. de Koning Marco Verhagen kregen de aanwezige geslaagden een rondleiding op de Koninklijke Stallen door de voormalige Chef Rijstal Willem van Halm. Na de rondleiding werden de geslaagden ontvangen door de nieuwe Chef Militaire Huis, Schout-bij-nacht Ludger Brummelaar. 

 

Sinds 2002 zijn er 267 Militair Ruiterbewijzen, 154 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 58 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 305 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 Huzaar Kelvin Hilgeholt en overste Marco Verhagen gisteren tijdens de traditionele ontvangst op het Koninklijk Staldepartement en Paleis Noordeinde