7 oktober 2017  
Fraaie eventingwedstrijd op Mariënwaerdt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag werd de tweede SGW Mariënwaerdt georganiseerd, inclusief militaire rubriek onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!'.

 

De wedstrijd vond plaats op de Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Betuwe en stond onder leiding van Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Erwin Wellner. Het landgoed telt 40 rijksmonumenten, vele hooibergen en vloedschuren. Over de ruim 900 hectare landerijen, akkers, waterpartijen, bossen en uiterwaarden slingert een ruiterroute, en dit jaar opnieuw een cross-countryparcours.

 

Voor het eerst kon bij deze wedstrijd het Militair Ruiterbewijs in Goud worden behaald - de enige gelegenheid naast het Nationaal Militair Kampioenschap Eventing, dat jaarlijks in combinatie met de Maarsbergen Horse Trials op Landgoed Maarsbergen wordt georganiseerd.

 

De wedstrijd werd verreden in de rubrieken BB, B en L en bestond uit dressuur, springen en een cross-country. Er schreven zich zes MRV-leden in in een uitverkocht deelnemersveld van 120 combinaties.

 

Uitslagen

De resultaten van de militaire combinaties in klassen BB en B gecombineerd:

 

  1. Majoor (R) der Fuseliers Bart Jan Geers met Ekato (B)
  2. Wachtmeester der Koninklijke Marechaussee Simone Brocken met Everglads (B)
  3. Majoor (R) der Fuseliers Bart Jan Geers met Gigi (BB)
  4. Huzaar (R) Anne Bavelaar met Vesuvius (B).

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Eerder, in september, behaalden twee ruiters het Militair Ruiterbewijs in Zilver: Huzaar (R) Anne Bavelaar en Huzaar (R) Kelvin Hilgeholt. Dit wegens het behaald hebben van de eis voor het onderdeel paardrijden voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp (klik hier).

 

Sinds 2002 zijn er 263 Militair Ruiterbewijzen, 154 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 58 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 301 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 Huzaar Anne Bavelaar werd op 17 september bij het Cavalerie Ere-Escorte beëdigd op de standaard van het Regiment Huzaren van Boreel en behaalde het Militair Ruiterbewijs in Zilver