28 maart 2018  
Driekamp springen, hardlopen en schieten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 22 april organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling ’s-Gravenhage, voor de tweede maal een militaire driekamp springen, hardlopen, schieten op Hippisch Centrum Nootdorp (HCN) in Nootdorp.

 

Deze militaire driekamp bestaat uit:

 

  • het nieuwe springparcours voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) (klik hier)
  • een crossparcours (hardlopen) in combinatie met schieten.

 

Het hardlopen en schieten is een variant op de Combined Event / Laser Run uit de Moderne Vijfkamp en wordt gefaciliteerd door de KNSA (wapens worden verzorgd). Klik hier voor een voorbeeld van de Laser Run. Deelnemers op alle drie onderdelen strijden om de jhr Jaap Boreel-Bokaal.

 

Deelnemers kunnen zich ook opgeven voor het afleggen van alléén het MRbZ-examen. Indien zich uiterlijk 15 april minimaal 5 deelnemers voor het springparcours aanmelden, kan op basis hiervan MRbZ worden behaald. In beginsel biedt HCN de mogelijkheid om een paard te huren voor het afleggen van het examen. Voorwaarde is dat de kandidaat na aanmelding zo spoedig mogelijk contact opneemt met HCN voor een afspraak om voor te rijden. Het bestuur van de MRV Den Haag zal dan in overleg met de instructeur van HCN bepalen of de kandidaat gereed is voor het afleggen van het MRbZ-examen.

 

Aan het examen Militair Ruiterbewijs in Zilver kunnen deelnemen: A) Nederlandse en buitenlandse actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten; B) geüniformeerden van het Koninklijk Staldepartement, de Nationale Politie en de Defensie Bewakingsdienst. Tevens dient de kandidaat het Militair Ruiterbewijs (standaard) reeds gehaald te hebben.

 

Deze militaire driekamp is een ideaal oefenmoment voor de Coubertin Cup, tevens NK Moderne Vijfkamp, dat op zaterdag 30 juni 2018 wordt georganiseerd (klik hier). Die dag kan zowel het Militair Ruiterbewijs in Zilver worden behaald (klik hier) als het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF (klik hier voor de gisteren gepubliceerde nieuwe eisen voor 2018).

 

Neem contact op met Ritmeester (R) der Huzaren drs Erwin Rossmeisl voor meer informatie en om je aan te melden (klik hier), waarna het wedstrijdreglement wordt toegestuurd.

 De moderne vijfkamp wordt al meer dan 100 jaar beoefend. Hier de latere generaal Martin Feith als jonge luitenant tijdens de vijfkamp van 1936 op de Leusderheide in Amersfoort