10 juni 2018  
Vrijwilligers MPTTP winnen KMSV-Beker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van het KMSV-Fonds heeft besloten om de KMSV-Beker dit jaar toe te kennen aan de organisatie van de Militaire Prestatietocht Te Paard (MPTTP).

 

De beker en bijbehorende persoonlijke oorkondes worden uitgereikt op 25 augustus tijdens de MPTTP, die wordt georganiseerd in de omgeving van het Infanterie Schietkamp in Harskamp en Nationaal Park de Hoge Veluwe.

 

De zilveren KMSV-Beker stamt uit de periode van de Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), waaruit het KMSV-Fonds en de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) zijn ontstaan. De ruiters van de KMSV behaalden destijds aanzienlijke successen op de Olympische Spelen.

 

De KMSV-Beker werd in 1928 gewonnen door het Regiment Huzaren van Boreel en in 2015 overgedragen aan het KMSV-Fonds om militaire ruiters en vrijwilligers(organisaties) te inspireren tot prestaties op hoog niveau (klik hier).

 

De eerste winnaars sinds 1928 waren, voor het tijdvak tot en met 2014, alle vrijwilligers van de Maarsbergen Horse Trials. De tweede winnaar, tot en met 2015, was Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder.

 

De KMSV-Beker kan jaarlijks worden toegekend op voordracht van leden van de MRV of op initiatief van het bestuur van het KMSV-Fonds. Na de oproep op 15 december (klik hier) werden verschillende nominaties ontvangen waaruit het bestuur de MPTTP heeft geselecteerd.

 

De beker wordt dit jaar toegekend aan de vrijwilligers van de Stichting MPTTP wegens het leveren van een inspirerende prestatie op hoog niveau, door jaarlijks een internationaal uniek, laagdrempelig militair-hippisch outdoorevement te organiseren waar teams uit vele landen aan deelnemen. 

 

De onderscheiden vrijwilligers zijn: Kapitein van de Logistiek Mirjam Djurrema, Kapitein (R) van de Logistiek Naomi Heringa, Rens Madern, Majoor van de Logistiek drs Matthias Mulder, Kolonel (R) van de Geneeskundige Dienst drs Bas Steltenpool, Luitenant-kolonel van de Verbindingsdienst b.d. John Suijkerbuijk, mr Margot Suijkerbuijk, Kolonel van de Koninklijke Luchtmacht b.d. Vic Utermöhlen en Majoor (R) van de Geneeskundige Dienst dr Joris Wijnker.

 

Luitenant-kolonel der Cavalerie Engelbert van der Hoog, voorzitter KMSV-Fonds: 'De MPTTP is een waardige opvolger van de afstandsritten van de KMSV. Ik memoreer een afstandsrit van 100 km begin jaren dertig, dwars over de Veluwe van Oldebroek naar Arnhem, waar de winnaar een tijd realiseerde van 5 uur 47 min. Maar dat is lang geleden. Zo lang zelfs, dat we de MPTTP als geheel nieuw concept kunnen zien, dat door zijn toegankelijkheid een aanwinst is voor de militaire ruitersport. Hulde voor ‘Team Suijkerbuijk’, dat dit alles met veel inzet en toewijding tot stand heeft gebracht!'.

 

Brigadegeneraal der Cavalerie b.d. Paul Kautz, voorzitter MRV: 'Nadat het paard definitief had plaatsgemaakt voor de fiets bij de Tweedaagse Militaire Prestatietocht, ontplooide Luitenant-kolonel Suijkerbuik het initiatief voor de Militaire Prestatietocht te Paard. Dit aanvankelijk kleinschalige evenement heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het grootste militaire paardensport-evenement in ons land. Hulde aan alle vrijwilligers die dit hebben waargemaakt'.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 De KMSV-Beker kan eenmaal per jaar worden toegekend voor aansprekende prestaties in of voor de militaire ruitersport en wordt dit jaar toegekend aan de organisatie van de MPTTP