28 februari 2017  
Inschrijving NMKR Eventing 2017 opent morgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgen, woensdag 1 maart om 08:00, opent de inschrijving voor het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Eventing 2017, dat op vrijdag 14 en zaterdag 15 april wordt verreden op Landgoed Maarsbergen.

 

Eventing (oorspronkelijk: military) is de meest allround vorm van hippische sport en vindt zijn oorsprong in de militaire ruitersport (klik hier). Bij eventing presteren ruiter en paard in een uit drie disciplines samengestelde wedstrijd: dressuur, springen en een cross-country. De cross is een parcours van enkele kilometers met ca. 25 vaste hindernissen. Deze vraagt optimale samenwerking tussen ruiter en paard, waarbij wederzijds vertrouwen de basis vormt.

 

KNHS-rubrieken B, L en M

Het NMKR Eventing wordt georganiseerd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in combinatie met de Maarsbergen Horse Trials (voorheen Eventing Maarsbergen), een van de mooiste eventingwedstrijden van Nederland. Deelnemers in B, L en M dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd en lid van de MRV te zijn (klik hier).

 

Onderlinge militaire rubrieken B en L 

Naast de KNHS-rubrieken is het voor militairen die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om in een separate onderlinge wedstrijd(rubriek) op niveau B uit te komen, waarbij de onderdelen qua spronghoogte, beoordeling en puntentelling gelijk zijn aan klasse B. De vereiste hiervoor is het Militair Ruiterbewijs in Zilver en lidmaatschap van de MRV. Ook is het mogelijk om met toestemming van de topsportcoördinator op niveau L mee te dingen naar de titel Nationaal Militair Kampioen Ruitersport Eventing (klik hier).

 

Programma 14 en 15 april 2017

  • vrijdag 14 april; dressuur, springen en cross klasse L en M
  • zaterdag 15 april: springen en cross klasse B (geen dressuur); prijsuitreiking alle klassen.

 

Aanmelden, deadline, uitslagen

Klik hier om je aan te melden (niet via mijnKNHS). Vermeld naam ruiter en paard, de klasse, het KNHS-combinatienummer of 'onderlinge rubriek', rang (voluit) en wapen of dienstvak. Er zijn 15 plaatsen voor militaire ruiters in klasse B, 15 in L en 5 in M. Vraagprogramma, startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl en www.knhs.nl. De inschrijving sluit zaterdag 1 april. De voorlopige startlijst wordt zondag 9, de definitieve woensdag 12 april gepubliceerd. Bij de uitslag wordt rekening gehouden met de (aanvullende) regels van de MRV (klik hier).

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud 

Prestaties in de KNHS- en de onderlinge wedstrijd(rubrieken) tellen mee voor het Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

Klik:

  • hier voor alle Militair Kampioenen Eventing sinds 1903
  • hier voor de regels voor het Militair Ruiterbewijs in Goud
  • hier voor een gopro-opname van de cross (klasse L, 2014).

 

Ritmeester (R) der Cavalerie bd jhr ir Maurits van der Goes, voorzitter Stichting Maarsbergen Horse Trials: 'Onze wedstrijd, die in 2002 uit het Militair Kampioenschap is ontstaan, doet het elk jaar beter. Onder internationale ruiters worden we al Little Badminton genoemd - een groot compliment. We doen het goed ten opzichte van andere grote eventingwedstrijden, die internationaal vaak Horse Trials worden genoemd. In lijn hiermee hebben we besloten voor een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website, en organiseren we naast de korte CIC-cross dit jaar voor het eerst ook de lange CCI-edities. Militairen van harte welkom, in alle rubrieken, als ruiter en als toeschouwer'.

 Ritmeester Carel Heybroek won in 1962 op Landgoed Den Treek met Tristan (de voorloper van) het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport Eventing