28 april 2018  
Inschrijving NMKR Dressuur, Springen nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 8 juni organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport de Nationale Militaire Kampioenschappen Ruitersport (NMKR) Dressuur en Springen 2018 op Stal Groenendaal in Bunschoten.

 

De wedstrijd wordt georganiseerd conform de KNHS-reglementen en staat open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden.

 

Dressuur

De dressuur wordt verreden in de klassen B tot en met ZZ-Licht. In iedere klasse worden twee proeven gereden. De Militair Kampioen Dressuur is de actief dienende beroepsmilitair of reservist met het hoogste gemiddelde van de twee proeven vanaf klasse M1 (eventueel in handicap).

 

Springen

Het springen wordt verreden in de klassen BB tot en met ZZ. Per combinatie worden twee parcoursen gereden: bij BB-B twee klassieke parcoursen direct op stijl; bij L-ZZ eerst een parcours klassiek direct op tijd, gevolgd door een klassiek parcours met barrage. De Militair Kampioen Springen is de actief dienende beroepsmilitair of reservist met de hoogste gemiddelde plaatsing van de twee parcoursen vanaf klasse M (eventueel in handicap).

 

Uitslagen en prijzen

Voor de berekening van de uitslagen gelden de aanvullende regels van de MRV (klik hier). Voor elke rubriek worden rozetten en geldprijzen uitgereikt. Er zijn extra prijzen voor de Militair Kampioenen en de beste ruiters bij dressuur en springen in de klassen B en L (in handicap, ter beoordeling van de jury). De prijsuitreiking en bekendstelling van de Militair Kampioenen Dressuur en Springen 2018 vindt plaats te paard na alle verreden klassen.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs (klik hier) kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op het NMKR Springen (de equivalent van) een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Eregalerijen

De winnaars en hun paarden worden opgenomen in de Eregalerijen met alle Militair Kampioenen Dressuur sinds 1923 (klik hier) en Springen sinds 1895 (klik hier).

 

Programma 

Klik hier voor het programma. In het kort:

 

  • 08:00-12:30 uur, dressuur: klasse B tot en met ZZ-Licht twee proeven; aansluitend prijsuitreiking te paard;
  • 14:30-17:00 uur, springen: klasse BB tot en met ZZ twee parcoursen; aansluitend prijsuitreiking te paard.

 

Inschrijven  

Deelnemers dienen met ingang van 2018 lid te zijn van de MRV en de KNHS (klik hier) en kunnen zich via nmk.secretariaat@gmail.com aanmelden met het inschrijfformulier, onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. Het inschrijfgeld bedraagt €10 per proef of parcours en dient contant betaald te worden op de wedstrijddag. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit 1 juni.

 Wachtmeester Charelle van Oosterhout rijdt bij het Bereden Ere-Escorte Koninklijke Marechaussee en kwam op het NMKR 2017 met Par Excellence uit in L2 dressuur en B springen