17 november 2017  
KMSV-Fonds roept op voor bestedingsdoel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting KMSV-Fonds nodigt de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), regionale afdelingen van de MRV, aan de MRV gelieerde en overige organisaties uit om voorstellen te doen voor mogelijke financiële ondersteuning in het jaar 2018. 

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de rijkunst en de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het Fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

Recente voorbeelden zijn donaties voor onder andere de Nationaal Militair Kampioenschappen Ruitersport / Dressuur, Springen en Eventing; de militaire eventingwedstrijd in Hardenberg; de Militaire Prestatietocht Te Paard; en het Nederlands Kampioenschap Moderne Vijfkamp (de Coubertin Cup).

 

Het KMSV-Fonds komt voort uit de op 24 april 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), de directe voorganger van de op 24 april 1956 opgerichte MRV. De KMSV bevorderde destijds met name het rijden over hindernissen en door het terrein: jachtritten, terreinritten, rally's, cross-country's, steeple chases, dressuurproeven, springconcoursen, een- of meerdaagse afstandsritten en samengestelde wedstrijden / military's.

 

Aanvragen voor 2018 dienen uiterlijk 1 januari 2018 schriftelijk onderbouwd bij het bestuur te worden ingediend, dat uiterlijk 31 januari 2018 over de toewijzing beslist. Correspondentie: Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 Majoor Harke In den Kleef is sinds 1983 verbonden aan het Cavalerie Ere-Escorte, waaronder van 2004 tot 2007 als commandant; hij behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2005 en is sinds 2007 penningmeester KMSV-Fonds