20 mei 2016  
Koninklijke Marechaussee organiseert 2e outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 24 juni 2016 organiseert de wedstrijdcommissie van de Koninklijke Marechaussee opnieuw een militaire outdoorwedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', conform de KNHS-reglementen.

 

De wedstrijd vindt plaats op Manege Middenhof in Maassluis en bestaat uit dressuur en springen, parallel op zand. De inschrijving is nu open.

 

Dressuur 

In de rubrieken B-Z2 wordt voor winstpunten gereden.

 

Springen
In de rubrieken B-ZZ wordt voor winstpunten gereden. Alle rubrieken worden verreden over een klassiek parcours gevolgd door een barrage met beoordeling op stijl, en een klassiek parcours gevolgd door een barrage op tijd. Voor ruiters die niet startgerechtigd zijn is het mogelijk om uit te komen in klasse BB, zowel laag (60 cm) als hoog (80 cm). 

 

Prijzen 

Per rubriek worden bekers, rozetten en een statiedeken voor de beste militaire combinatie uitgereikt. De prijsuitreiking is te paard aansluitend aan elke rubriek.

   

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs (klik hier) kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op deze wedstrijd een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Introducé(e)s 

Elke militair mag een civiele introducé(e) meenemen die kan deelnemen aan de wedstrijd, mits hij of zij lid is van de KNHS en in het bezit van een geldige startpas. Deze dient gelijk bij de inschrijving te worden opgegeven.

 

Programma   

Het geplande programma in het kort:  

  

  • 08:30 uur: aanvang dressuur
  • 11:00 uur: parcours verkennen
  • 11:30 uur: aanvang springen
  • 16:00 uur (schatting): einde.

 

Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog: 'Ik hoop dat deze wedstrijd net zo'n groot succes wordt als vorig jaar. We hebben een mooie accommodatie en zijn bezig met de voorbereidingen. Het zou geweldig zijn als er zoveel mogelijk combinaties van verschillende krijgsmachtdelen deelnemen. Hopelijk kunnen we uitkijken naar een mooie en sportieve wedstrijd'. 

 

Inschrijven    

Klik hier voor de aankondiging en hier voor het vraagprogramma. Het inschrijfgeld bedraagt €10 per proef. Militaire deelnemers dienen lid te zijn van de MRV (gratis aanmelden op www.militaireruitersport.nl) en kunnen zich met een KNHS-inschrijfformulier (klik hier) aanmelden bij Wachtmeester Gog (klik hier), onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit 15 juni.

 Wachtmeester Kayleigh Messer-Ruijten behaalde het Militair Ruiterbewijs in Zilver, rijdt in het Bereden Ere-Escorte Koninklijke Marechaussee en kwam vorig jaar uit in dressuur en springen op de eerste militaire outdoor Maassluis