5 februari 2016  
Kapitein Edwin Hoogsteder wint KMSV-Beker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van het KMSV-Fonds heeft besloten om de KMSV-Beker toe te kennen aan Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder.

 

De zilveren KMSV-Beker stamt uit de periode van de Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV, sinds 1886), waaruit het KMSV-Fonds en in 1956 de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) zijn ontstaan.

 

De ruiters van de KMSV behaalden destijds aanzienlijke successen op de Olympische Spelen. In totaal wonnen twaalf  militaire ruiters negen Olympische medailles: vijf goud, drie zilver en één brons; zeven voor eventing, één voor springen en één voor dressuur (klik hier). 

 

De KMSV-Beker werd in 1928 gewonnen door het Regiment Huzaren van Boreel en in 2015 overgedragen aan het KMSV-Fonds om militaire ruiters en vrijwilligers(organisaties) te inspireren tot prestaties op hoog niveau. De eerste naoorlogse winnaars waren vorig jaar, over de recente periode tot en met 2014, alle vrijwilligers van Eventing Maarsbergen (klik hier).

 

De beker wordt dit jaar, over de recente periode tot en met 2015, toegekend aan Kapitein Hoogsteder wegens het leveren van een inspirerende prestatie op hoog niveau door in 2014 en 2015 als lid van de Nederlandse militaire dressuuréquipe op een internationale wedstrijd, de Grand National Terre et Critérium National Interarmées in Frankrijk, met het paard Salvador S, de zware Kür in de dressuur te winnen in een veld met zeer sterke tegenstanders, waaronder instructeurs aan de École Nationale d'Equitation et du Cadre Noir in Saumur.

 

Luitenant-kolonel der Cavalerie Engelbert van der Hoog, voorzitter KMSV- Fonds: 'In 1971 nam ik als achtjarige voor het eerst deel aan een wedstrijd van de MRV op Marcroix in Amersfoort. In al die jaren heb ik niet gehoord van een dressuurprestatie zoals de Kapitein Hoogsteder in 2014 en 2015 heeft geleverd, door twee maal in successie de zware Kür te winnen op een zeer sterk bezet militair concours hippique in Frankrijk. Wij willen met de KMSV-Beker graag aansprekende prestaties stimuleren, in lijn met die van onze ruiters voor WOII. Reden dat de KMSV-beker in 2016 zonder twijfel aan hem kan worden toegekend; van harte proficiat!'.

 

De KMSV-Beker kan jaarlijks worden toegekend op voordracht van leden van de MRV of op initiatief van het bestuur van het KMSV-Fonds. Na de oproep op 17 december 2015 werden verschillende nominaties ontvangen, waaruit het bestuur Kapitein Hoogsteder heeft geselecteerd. De beker met bijbehorende oorkonde wordt later dit jaar aan Kapitein Hoogsteder uitgereikt.

 

Klik hiervoor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 De KMSV-Beker gaat dit jaar naar kapitein-vlieger Edwin Hoogsteder, die met het paard Salvador S in 2014 en 2015 op de Grand National Terre et Critérium National Interarmées in Frankrijk de zware Kür in de dressuur won