15 december 2016  
KMSV-Fonds vraagt om nominaties KMSV-Beker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het KMSV-Fonds nodigt de leden van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) uit om kandidaten voor de KMSV-Beker voor te dragen.

 

De KMSV-Beker dient om militaire ruiters en vrijwilligers(organisaties) te inspireren tot en waarderen voor prestaties op hoog niveau. De beker kan worden toegekend op nominatie van leden van de MRV of op voordracht van het bestuur van het KMSV-Fonds, indien het bestuur van mening is dat er een aansprekende prestatie is geleverd.

 

De zilveren beker stamt uit de periode van de KMSV (Koninklijke Militaire Sportvereeniging), waaruit na WO II het KMSV-Fonds en de MRV zijn ontstaan. De beker werd destijds vervaardigd door Koninklijke Begeer en aangeboden door Generaal-majoor der Cavalerie Gerrit Maris, voorzitter van de KMSV, van de KNHS èn van de FEI (Fédération Equestre Internationale).

 

De KMSV-beker werd in 1928 definitief gewonnen door het 4e half Regiment Huzaren en verbleef tot 2015 bij het Regiment Huzaren van Boreel, dat de beker in januari 2015 heeft overgedragen aan het KMSV-Fonds om deze weer ten dienste te stellen van de militaire ruitersport. Klik hier meer informatie over de KMSV-Beker.

 

De eerste winnaars sinds 1928 waren, voor het tijdvak tot en met december 2014, alle vrijwilligers van Eventing Maarsbergen. De tweede winnaar, voor het tijdvak tot en met december 2015, was Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder met het paard Salvador S.

 

Nominaties voor het tijdvak tot en met december 2016 dienen uiterlijk 31 december 2016 schriftelijk onderbouwd bij het bestuur te worden ingediend. Correspondentie: Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 Luitenant Karel Schummelketel met Max in de Cross-country voor Nieuwelingen, 1929. Hij won met Duiveltje zilver op de Olympische Spelen van 1932 in Los Angeles voor de Military (team) en was mede- oprichter van het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne