26 maart 2016  
Korporaal Kalkman wint NMK Eventing 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren en vandaag werd op Landgoed Maarsbergen het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Eventing 2016 georganiseerd, in combinatie met Eventing Maarsbergen en onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). 

 

De wedstrijd werd verreden in vijf rubrieken: KNHS-klassen B, L, M en twee separate onderlinge wedstrijdrubrieken van de MRV voor combinaties zonder startpas, waaraan nadere rijvaardigheidseisen gesteld zijn (klik hier) en waarbij de onderdelen verder gelijk zijn aan KNHS-klassen B en L. 

 

Het NMK Eventing 2016 werd gewonnen door Korporaal 1 der Rijdende Artillerie Angela Kalkman met Zielas. Zij zijn opgenomen in de Eregalerij met alle Militair Kampioenen Eventing en hun paarden sinds 1903 (klik hier).

 

Uitslagen

De uitslag in KNHS-klassen L en M gecombineerd:

 

 1. Korporaal 1 der Rijdende Artillerie Angela Kalkman met Zielas (L)
 2. Eerste luitenant (R) der Cavalerie b.d. mr Willemina van der Goes-Petter met Fulco (L)
 3. Eerste luitenant (R) der Cavalerie b.d. mr Willemina van der Goes-Petter met Ekino (M)
 4. Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Claudia Blans met Cirasja (M)
 5. Huzaar 1 (R) Dennis Jacobs met Eclips (L).

 

De uitslag in KNHS-klasse B, gecombineerd met de onderlinge rubriek voor combinaties zonder startpas op niveau B: 

 

 1. Korporaal 1 der Rijdende Artillerie Angela Kalkman met Amiacara
 2. Kapitein-luitenant ter zee-arts jhr drs Jaap Boreel met Esprit
 3. Huzaar 1 (R) Dennis Jacobs met Polly
 4. Korporaal 1 der Cavalerie Martijn Sillen met Claudio
 5. Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders met Ephira
 6. Eerste luitenant (R) der Huzaren Bart-Jan Roelofsz met Breezer
 7. Kapitein der Verbindingsdienst Maartje van Herwerden met Cointrosa
 8. Tweede luitenant van de Koninklijke Luchtmacht Marloes Voorhout met Maya’s Moonlight Melody
 9. Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Hilde Bleijerveld met Anastacia.

 

Trofeeën

De ‘Van Diepenbrugge’-trofee voor de beste militaire combinatie over alle onderdelen (dressuur, springen en cross-country), alle rubrieken gecombineerd, werd gewonnen door Korporaal 1 der Rijdende Artillerie Angela Kalkman met Zielas. De Aert van der Goes’-trofee voor de beste geüniformeerde combinatie over de onderdelen springen en cross-country, alle rubrieken gecombineerd, ging eveneens naar Korporaal Kalkman, nu met het paard Amiacara.

 

Militair Ruiterbewijs in Goud

De volgende ruiters behaalden het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG): 

 

 • Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Claudia Blans
 • Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders
 • Korporaal 1 der Cavalerie Martijn Sillen.

 

Sinds 2002 zijn er 237 Militair Ruiterbewijzen, 140 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 56 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 275 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 

Erepenning voor ritmeester en luitenant Van der Goes en mw Petter

Verder reikte Brigadegeneraal der Cavalerie b.d. Paul Kautz, voorzitter MRV, de zilveren erepenning uit aan Ritmeester (R) der Cavalerie b.d. jhr ir Maurits van der Goes en Eerste luitenant (R) der Cavalerie b.d. mr Willemina van der Goes-Petter met het opschrift ‘15 jaar professionaliteit’, en aan Mw Cornelie Petter-Godin de Beaufort met het opschrift ‘15 jaar gastvrijheid’. Dit als erkenning voor het enthousiasme waarmee zij sinds 2002 het NMK Eventing binnen de organisatie van Eventing Maarsbergen inspireren om elk jaar een steeds professionelere wedstrijd te worden.

 

Generaal Kautz: 'Ieder jaar kijk ik uit naar ons NMK Eventing. Niet alleen omdat dit gestoeld is op de military voor bereden militairen, maar ook vanwege de perfecte organisatie op Landgoed Maarsbergen, waar we al 15 jaar te gast mogen zijn. Dank aan de organisatie, vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk de deelnemers met hun paarden, waar het allemaal om draait. Tenslotte feliciteer ik Wachtmeester Blans, Sergeant Sanders en Korporaal Sillen met het Militair Ruiterbewjs in Goud, en Korporaal Kalkman met het winnen van het NMK Eventing 2016'.

 

Klik hier voor foto's van de wedstrijd.

 Korporaal Angela Kalkman won vandaag het Nationaal Militair Kampioenschap Eventing 2016, de 'Aert van der Goes'-trofee èn de 'Van Diepenbrugge'-trofee