15 januari 2016  
Inschrijving 5e Indoor Amersfoort nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 28 februari 2016 organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), afdeling Amersfoort de vijfde Indoor Amersfoort op Militair Ruitersportcentrum Marcroix (MRC) op de Bernhardkazerne in Amersfoort.


Eerste luitenant (R) der Huzaren drs Alexander Knottenbelt, voorzitter afdeling Amersfoort: 'Nergens bestaat de militaire ruitersport zo lang als in Amersfoort. In 1897 werd hier de eerste cross-country georganiseerd; in 1911 de eerste echte springwedstrijd (op 120-140 cm). Vanaf 1961, toen het MRC werd gebouwd, volgden vele nationale en internationale wedstrijden.

 

Dit jaar bestaat het MRC 55 jaar. Met onze inmiddels vijfde Indoor Amersfoort sluiten we aan bij een lange Cavalerietraditie in de wedstrijdsport en openen we het wedstrijdseizoen van 2016. Graag verwelkomen wij ruiters van alle krijgsmachtdelen, wapens en dienstvakken, met of zonder eigen paard, om te komen springen in BB, B, L en M, dus van 60 tot 120 cm'.

 

MRC stelt paarden voor BB beschikbaar

De wedstrijd wordt verreden in klasse BB, B, L en M, volgens de regels van de KNHS. Ruiters met een KNHS-startpas kunnen in B, L en M voor winstpunten rijden. Voor BB stelt het MRC paarden beschikbaar; hiervoor wordt een extra springclinic georganiseerd om goede paard-ruitercombinaties te waarborgen. Klik hier voor meer informatie.

 

Deelname staat open voor Nederlandse en buitenlandse beroepsmilitairen en reservisten, leden van de MRV en het MRC, burgermedewerkers van Defensie, personeel van de Politie en de Dienst Koninklijk Huis en genodigden. Militairen dienen in correct militair rijtenue deel te nemen. 

 

De dagindeling is als volgt:

 

  • ontvangst en aanmelden: 09.00 uur
  • aanvang eerste rubriek: 10.00 uur
  • prijsuitreiking: te paard aansluitend aan iedere rubriek.

 

Het inschrijfgeld bedraagt €12,50 voor de eerste en elke volgende start. Deelnemers kunnen in dezelfde klasse twee keer starten.

 

Klik hier voor het vraagprogramma. Deelnemers kunnen zich tot 21 februari met een KNHS-inschrijfformulier (klik hier) aanmelden via www.knhs.nl of email (klik hier), onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl

 

De inschrijving is nu geopend.

 Kolonel Idzard baron Sirtema van Grovestins, in 1920 de eerste Nederlandse Olympische ruiter, hier als ordonnansofficier van HM Koningin Wilhelmina in de rang van ritmeester met het paard Victoria boven de hindernis