27 januari 2016  
Ontvangst geslaagden op Paleis Noordeinde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zojuist vond de traditionele ontvangst op Paleis Noordeinde plaats met een bezoek aan het Koninklijk Staldepartement van ruiters die in het voorgaande jaar het Militair Ruiterbewijs, het Militair Ruiterbewijs in Zilver of het Militair Ruiterbewijs in Goud hebben behaald. Het betrof de volgende personen:

 

  Militair Ruiterbewijs
  • Generaal-majoor der Cavalerie b.d. en Adjudant-generaal in buitengewone dienst van Z.M. de Koning Henk Morsink
  • Eerste luitenant (R) der Huzaren drs Tom Sloot
  • Wachtmeester (R) der Koninklijke Marechaussee b.d. Wilbur Bakker Schut
  • mej Anne Bavelaar.
 
  Militair Ruiterbewijs in Zilver
  • Sergeant van de Geneeskundige Dienst Jessica Bruinenberg
 
  Miltair Ruiterbewijs in Goud

 

Verder installeerde de Stichting Militair Ruiterbewijs een nieuw bestuurslid: Huzaar 1 (R) mr Detlev Grin werd benoemd tot penningmeester. Hij volgt Majoor (R) der Fuseliers Bart Jan Geers op, die sinds 2006 bestuurslid is geweest - van 2006 tot 2010 als examensecretaris, sinds 2010 als penningmeester.

 

Majoor Geers: 'Ik heb het fantastisch gevonden om deel uit te maken van een bestuur dat bijdraagt aan de kwaliteit van het militaire rijden. Paardrijden is van origine een militaire sport. Zelf kom ik op wedstrijden altijd uit in uniform, want ik vind het belangrijk om de krijgsmacht en onze historie uit te dragen. Als je in uniform rijdt wordt er gesproken over de krijgsmacht, meestal positief, waarbij de paarden ook voor verbinding zorgen. Het is heel bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. Ik wens mijn opvolger Huzaar Grin alle succes toe'.

 

Sinds 2002 zijn er 237 Militair Ruiterbewijzen, 140 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 53 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 275 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier).

 De Chef Militair Huis van Z.M. de Koning, generaal Hans van der Louw, feliciteert de voormalig Chef Militair Huis, generaal Henk Morsink, tevens voorzitter Stichting Cavalerie Ere-Escorte, met het behalen van het Militair Ruiterbewijs in 2015 (foto: Dennis Boom)